Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Onafhankelijk keurmerk voor duurzamere bloemisten

Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij duurzamer ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en het inkopen van bloemen en planten die op een duurzamere manier zijn geteeld. De bloemist kan dit aantonen met een aantal erkende certificeringen, zoals MPS-A+, biologisch en On the way to PlanetProof. Afhankelijk van het ingekochte assortiment bloemen en planten en het aantal punten dat u als bloemist haalt, krijgt uw bedrijf een certificaat op brons, zilver of goud niveau.

De eisen voor Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met  betrokken partijen, zoals bloemisten, telers, bloemenveilingen, groothandelaren, milieuorganisaties, NGO’s en onderzoeksbureaus.

Het keurmerk is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK.

Internationaal keurmerk

Naast de Barometer Duurzame Bloemist zijn er twee internationale varianten van het keurmerk ontwikkeld: Sustainable Florist en Nachhaltiger Florist.

Nederlandse gecertificeerde bloemisten mogen in hun communicatie over het keurmerk ook de internationale variant ‘Sustainable Florist’ gebruiken.

Over het keurmerk

Lees meer

De eisen

Lees meer

Zoeken

Volg het

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Barometer Duurzame Bloemist? Ontvang maandelijks de nieuwsbrief.

Schrijf u in via onderstaande knop.

Barometer Duurzame Bloemist

SMK organiseert hoorzitting over herziening eisen voor Barometer Duurzame Bloemist

Met ingang van 1 januari 2023 worden de eisen voor het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist aangepast. Daartoe heeft het College van Deskundigen Plantaardig van SMK besloten. De hoorzitting vindt plaats op donderdag 6 oktober.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

Nieuwe dienst geeft bloemisten inzicht in hoe duurzaam zij inkopen

Vanaf nu kunnen bloemisten die inkopen via Royal FloraHolland inzicht krijgen in hoe duurzaam zij inkopen volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Royal FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) die het keurmerk beheert.
Lees meer