Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Onafhankelijk keurmerk voor duurzamere bloemisten

Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij duurzamer ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en het inkopen van bloemen en planten die op een duurzamere manier zijn geteeld. De bloemist kan dit aantonen met een aantal erkende certificeringen, zoals MPS-A+, EKO en On the way to PlanetProof.

De eisen voor Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met  betrokken partijen, zoals bloemisten, telers, bloemenveilingen, groothandelaren, milieuorganisaties, NGO’s en onderzoeksbureaus.

Het keurmerk is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK.

Brons, zilver of goud

Afhankelijk van de ingekochte assortiment bloemen en planten en het aantal punten dat u als bloemist haalt, krijgt uw bedrijf een certificaat op brons, zilver of goud niveau. Deze punten zijn op diverse thema’s te behalen, zoals een nog duurzamer assortiment bloemen, verpakkingen, duurzame energie en –besparing, milieuvriendelijke schoonmaak, zorg voor medewerkers en duurzamer transport en bezorging.

Lees meer over de thema's

Over het keurmerk

Over het keurmerk

De eisen

Lees meer

Zoeken

Volg het

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Barometer Duurzame Bloemist? Ontvang maandelijks de nieuwsbrief.

Schrijf u in via onderstaande knop.

SMK

SMK publiceert opnieuw uitzonderingsmaatregelen voor inspecties in verband met het coronavirus

SMK publiceert opnieuw uitzonderingsmaatregelen voor inspecties in verband met het coronavirus. Het gaat daarbij om onder meer inspecties op afstand en verlenging van de certificaatduur.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

Gouden status voor BloemenInterieur

BloemenInterieur in Raamsdonksveer is gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Waar mogelijk hebben bloembinders en eigenaren Frederik Nouwens en Marianne van Zanten de winkel, de bedrijfsvoering en het assortiment bloemen en planten verduurzaamd. Sinds november draagt BloemenInterieur de officiële gouden status van de Barometer Duurzame Bloemist; het hoogst haalbare in de bloemisterij.
Lees meer