Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Over het keurmerk

De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk keurmerk waarmee bloemisten kunnen aantonen dat zij duurzaam ondernemen. De bloemisten kunnen een brons, zilver of gouden certificaat ontvangen, afhankelijk van het aantal punten dat zij behalen. Naast de algemene eisen waaraan duurzame bloemisten moeten voldoen, kunnen zij punten scoren met keuzemaatregelen. Zo moet een zilveren bloemist voor 30% duurzaam inkopen. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren of aan de eisen wordt voldaan.

Bekijk een compact overzicht van de criteria in de factsheet.

Grote groei

Het keurmerk maakt een flinke groei door. Inmiddels staat de teller op ruim 400 gecertificeerde bloemisten. Zo heeft bloemenverzendservice Fleurop als doel dat alle aangesloten bloemisten gecertificeerd zijn voor de Barometer Duurzame Bloemist. Ook FloraNL en de Duurzame Bloemistengroep stimuleren certificering.

Waarom het keurmerk?

Bloemen zijn een natuurproduct, maar dat betekent niet automatisch dat bij de productie het milieu niet wordt belast of bloemen niet bespoten zijn. Door strenge eisen te stellen aan diverse thema’s, leveren bloemisten met het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist flinke inspanningen om die milieu-impact te verlagen. Bovendien verduurzamen duurzame bloemisten hun bedrijfsvoering. 

Ook het certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist behalen? Klik op onderstaande knop.

Ambitie

Lees meer

Betrouwbaarheid

Lees meer

Keurmerkhouders

Lees meer