Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Nieuwe dienst geeft bloemisten inzicht in hoe duurzaam zij inkopen

Gepubliceerd op: 19 mei 2022

Vanaf nu kunnen bloemisten die inkopen via Royal FloraHolland inzicht krijgen in hoe duurzaam zij inkopen volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Royal FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) die het keurmerk beheert.

Met deze informatie kunnen bloemisten direct aantonen in hoeverre ze voldoen aan de inkoopeis die de Barometer Duurzame Bloemist stelt aan certificaathouders, zonder dat ze ieder kwartaal al hun losse inkoopfacturen moeten invoeren in de spreadsheet waarin dit percentage berekend wordt.

Hoe werkt het?

De dienst wordt aangeboden via een Power BI app, die op iedere computer of smartphone te gebruiken is. Bloemisten betalen voor een abonnement €72 per jaar. Daarvoor krijgen zij in de app toegang tot een dashboard waarmee ze op ieder gewenst moment zelf rapportages kunnen uitdraaien, op maand-, kwartaal- of jaarniveau. Meerdere personen binnen één bedrijf kunnen hier gebruik van maken. Alle informatie is altijd tot en met de vorige handelsdag bijgewerkt.

Bloemisten kunnen zich hier aanmelden voor een abonnement. Deze dienst is speciaal bedoeld voor bloemisten die bij Royal FloraHolland inkopen en rapporteren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Overige inkopers (zoals groothandelaren) die inzicht willen in hun duurzame inkoop kunnen gebruikmaken van de dienst Insights voor kopers die Royal FloraHolland faciliteert.

Duurzaamheid in opmars onder bloemisten

Het aantal bloemisten dat zich aansluit bij de Barometer Duurzame Bloemist groeit hard. Met het certificaat tonen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen. Dylan Mooten van Bloemenboetiek de Blauwe Roos uit Leiderdorp en Oegstgeest is één van de eerste gebruikers van de nieuwe dienst van Royal FloraHolland: “Wij zijn aangesloten bij bloemenorganisatie Fleurop en dit betekent dat we ons ook laten certificeren bij Barometer Duurzame Bloemist. Hiervoor moeten we o.a. periodiek doorgeven hoe duurzaam we inkopen. Met de app van Royal FloraHolland kunnen we dit veel makkelijker doen dan voorheen en dat scheelt ons veel tijd aan administratie”.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland.