Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

SMK introduceert ‘Nachhaltiger Florist’, de duurzaamheidsstandaard voor Duitse bloemisten

Gepubliceerd op: 22 maart 2022

SMK introduceert de ‘Nachhaltiger Florist’, een Duits keurmerk voor duurzamere bloemisten, op verzoek van ekaflor, de grootste inkoop- en marketingvereniging van nationale bloemisten en hoveniers in Duitsland. Het schema van de Barometer Duurzame Bloemist is vertaald en er is nu een Duits logo beschikbaar.

Dit betekent dat het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist nu ook beschikbaar is voor Duitse bloemisten, onder de naam en logo van ‘Nachhaltiger Florist’. De eisen zijn volledig gebaseerd op het bestaande Nederlandse certificatieschema, ontwikkeld en beheerd door SMK.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Met het keurmerk kunnen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Gecertificeerde bloemisten worden jaarlijks gecontroleerd op de bedrijfsvoering en hun inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten. Daarnaast moeten bloemisten voldoen aan afvalscheiding en duurzamere verpakkingen, gebruik van duurzame energie en energiebesparing, milieuvriendelijke schoonmaak, duurzamer transport en bezorging en goede zorg voor medewerkers.

Ambitie en niveau

Het keurmerk heeft drie niveaus: brons, zilver en goud. Bij periodieke herzieningen is het steeds de ambitie om verder te verduurzamen. In 2022 is een procedure voor herziening gepland. In Nederland zijn er op dit moment ruim 400 bloemisten gecertificeerd. Internationale bloemisten kunnen sinds 2020 al de Engelstalige variant van het schema – de Sustainable Florist – toepassen.

De verwachting is dat binnenkort de eerste Duitse bloemisten zich laten certificeren.

Meer informatie