Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Duurzame bloemisten

Een bloemenzaak runnen volgens de eisen van het keurmerk is vaak een grote inspanning. Zo is (een deel van) het assortiment bloemen, planten en snijgroen duurzaam, is er zorg voor medewerkers, groene energie en duurzamere transport. Onze duurzame bloemisten vertellen je graag meer.

 

Bij jou in de buurt

Steeds meer bloemisten in Nederland zijn gecertificeerd met de Barometer Duurzame Bloemist. Zo kun jij dus heel gemakkelijk een duurzaam bosje bloemen kopen.

Ervaringen

Kroon op het werk

Het certificaat is volgens Rick Vlieghuis, eigenaar van Bloembinderij Rick Vlieghuis de kroon op hun werk: “Want je krijgt het niet zomaar. Eigenlijk was het voor mij niet meer dan logisch dat we dit certificaat moesten behalen. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur, als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan.” 

Ruim 10 jaar duurzaam

Bloemenatelier De Tulp is al sinds 2010 gecertificeerd. De winkel begon met een bronzen certificaat en heeft inmiddels het gouden niveau behaald. De reden om destijds op te gaan voor certificatie was tweeledig. “In eerste instantie hebben we het vanuit een eigen drive gedaan”, zegt Hopmans. “Mijn man en ik hebben veel feeling met het milieu en het was voor ons logisch om daar iets mee te doen.” Bloemenatelier De Tulp vervolgt: “Bedrijven gaan hun bedrijfsvoering en inkoop verduurzamen, of worden hiertoe door de overheid gedwongen. Met dit certificaat hopen we op deze tendens vooruit te lopen.” En dat is een goede beslissing geweest.

Bewijs en controle

Bloemenatelier In de Roos kocht al een aantal jaar duurzamer in en liet zich in 2018 certificeren.

Eigenaar Van der Veen zegt: “Steeds meer consumenten en het bedrijfsleven vragen om duurzame bloemen of een duurzaam beleid, maar wat heb je aan duurzaam inkopen of een beleid als dat niet gecontroleerd is? Met de Barometer Duurzame Bloemist kan duurzame inkoop zwart-op-wit op de factuur komen te staan, maar klanten kunnen ook kiezen voor een 100 procent duurzaam boeket.”

Zoek een bloemist bij jou in de buurt

U zocht naar:   OKTOBER in huis

Bedrijven:

OKTOBER in huis
Keizersgracht 4
5611 GD Eindhoven
Nederland
+31 (0)402364052
Merk / soort:
Gerealiseerd inkooppercentage duurzame bloemen: 61%


Registratienummers (valide tot)
SGS 34155 (20/02/2027)

- Barometer Duurzame Bloemist niveau Goud