Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Barometer Duurzame Bloemist

Herzien certificatieschema keurmerk Barometer Duurzame Bloemist

SMK publiceert het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist versie 17 (schemanummer BDHR.17) dat geldig is vanaf 1 januari 2023. Het schema bevat de eisen voor de certificaten Barometer Duurzame Bloemist, Sustainable Florist en Nachhaltiger Florist. Het gepubliceerde schema is te raadplegen via de website van de Barometer. De Engels- en Duitstalige versies van het schema worden medio december gepubliceerd.

Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

SMK organiseert hoorzitting over herziening eisen voor Barometer Duurzame Bloemist

Met ingang van 1 januari 2023 worden de eisen voor het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist aangepast. Daartoe heeft het College van Deskundigen Plantaardig van SMK besloten. De hoorzitting vindt plaats op donderdag 6 oktober.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

Nieuwe dienst geeft bloemisten inzicht in hoe duurzaam zij inkopen

Vanaf nu kunnen bloemisten die inkopen via Royal FloraHolland inzicht krijgen in hoe duurzaam zij inkopen volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Royal FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) die het keurmerk beheert.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

SMK introduceert ‘Nachhaltiger Florist’, de duurzaamheidsstandaard voor Duitse bloemisten

SMK introduceert de ‘Nachhaltiger Florist’, een Duits keurmerk voor duurzamere bloemisten, op verzoek van ekaflor, de grootste inkoop- en marketingvereniging van nationale bloemisten en hoveniers in Duitsland. Het schema van de Barometer Duurzame Bloemist is vertaald en er is nu een Duits logo beschikbaar.
Lees meer
SMK

SMK en FM Group slaan de handen ineen om duurzaamheid in de sierteeltketen verder te bevorderen

SMK (Stichting Milieukeur) ontwikkelt en toetst criteria voor keurmerken en programma’s. Zo heeft SMK naast het bekende On the Way to PlanetProof keurmerk ook de Barometer Duurzame Bloemist ontwikkeld. De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk keurmerk waarmee bloemisten kunnen aantonen dat een groot deel van het assortiment bloemen en planten duurzamer geteeld is en ook dat de bedrijfsvoering in de winkel aan bovenwettelijke duurzaamheidseisen voldoet.
Lees meer
SMK

SMK und FM Group bündeln ihre Kräfte, um die Nachhaltigkeit in der Schnittblumen-und Pflanzenbranche weiter zu fördern

SMK (Stichting Milieukeur) entwickelt und prüft Kriterien für Gütezeichen und Programme. Neben dem bekannten „On the Way to Planet Proof“ hat SMK auch das unabhängige Gütesiegel „Nachhaltiger Florist“ entwickelt. Damit können die Floristinnen und Floristen nachweisen, dass ein großer Teil des Blumen- und Pflanzensortiments nachhaltig angebaut wurde und das der Geschäftsbetrieb Nachhaltigkeitsanforderungen erfüllt, welche über die gesetzlichen Anforderungen hinausgehen.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

Mijlpaal voor Barometer Duurzame Bloemist: ruim 400 gecertificeerde bloemisten

Afgelopen week heeft de 400ste bloemist zich gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Een nieuwe mijlpaal voor het onafhankelijke keurmerk, ontwikkeld door SMK (Stichting Milieukeur). Met de Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam(Vereist)