Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Ruim 90 nieuwe gecertificeerde duurzame bloemisten

Gepubliceerd op: 22 september 2021

In juni 2021 werd de mijlpaal van 250 Nederlandse duurzame bloemisten gevierd. Inmiddels hebben 91 andere bloemisten ook het certificaat voor Barometer Duurzame Bloemist behaald. Zeven bloemisten zijn met goud bekroond, 67 met zilver en 17 met brons.

Direct voor goud

Onder de met goud gecertificeerde bloemisten valt onder andere Bloems uit Overloon. De bloemist heeft direct het hoogste niveau behaald. “Naast de inkoop van bloemen, kopen we ook planten in die milieuvriendelijker zijn geteeld. Ook letten we op het scheiden van afval, gebruik van afbreekbaar steekschuim, eco-schoonmaakmiddelen en verantwoord verpakkingsmateriaal, maar ook vervoer en transport. Om het keurmerk te kunnen halen, moesten we bewijzen dat we ons aan de voorgeschreven regels houden. En blijven streven naar een nog duurzamere toekomst.”

 

Dubbel feest

Voor Bloem & Kado Ypenburg in ’s Gravenhage was het deze zomer dubbel feest. “Het certificaat met de zilveren status kwam precies binnen op de dag dat de winkel tien jaar bestond”, aldus eigenaar en bloembinder Connie de Vette. Veel zaken in de winkel had ze al op orde, zoals de ledverlichting, een groene stroomleverancier en de afvalscheiding. Ook met het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten zit het goed; dat is minimaal 35%. Een paar kleine zaken moest ze aanpassen, zoals de schoonmaakmiddelen en voedingszakjes voor de bloemen. ”Je moet nadenken wat je doet met de natuur, en met elkaar kunnen we de wereld een beetje beter maken.”