Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Greenstyling groener dan groen met duurzame status

Gepubliceerd op: 10 februari 2022

Het team van Greenstyling bloemen & meer in Empel, ‘s-Hertogenbosch gaat voor dubbel groen. Met het behaalde keurmerk Sustainable Florist, ook wel bekend als de Barometer Duurzame Bloemist, heeft bloemstylist en eigenaar Simone van Zandvliet gegarandeerd duurzamere bloemen en planten in huis en is de bedrijfsvoering socialer en milieuverantwoord.

“Alles verandert, en het is niet meer van deze tijd om niet met duurzaamheid of sociale verantwoording bezig te zijn. De natuur is belangrijk! Ik merk ook dat zakelijke klanten duurzaam inkopen steeds belangrijker vinden en het ook de doorslag kan geven om in zee te gaan met ons”, aldus Simone, die bezorgt in de regio van Empel (’s-Hertogenbosch), Vught en Rosmalen.

Het afgelopen jaar trok Simone uit om de winkel te verduurzamen en behaalde de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist. De inkoop van de bloemen en planten is gemiddeld bijna 50 procent duurzamer door bijvoorbeeld de ingekochte keurmerken MPS-A(+), EKO/Biologisch of On the way to PlanetProof. De gouden status ligt hiermee in het verschiet, volgens Simone. “Je bent alleen afhankelijk van de groothandels, maar de kwaliteit is heel goed bij mijn leverancier en ik verwacht dat zijn assortiment ook duurzamer wordt, waardoor ik nog meer bloemen met een keurmerk kan inkopen.”

Veel zaken binnen de bedrijfsvoering waren al op orde, zoals de ledverlichting en de groene energieleverancier. Ook heeft Greenstyling zonnepanelen. “De afvalscheiding en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen konden worden verbeterd. En in plaats van chloor, gebruik ik nu meer heet water”, aldus de bloemiste.

 

Simone vindt het behaalde certificaat een mooie omlijsting van de bedrijfsvoering en de pijler is ook zichtbaar. Zo levert ze bijvoorbeeld de stijlvolle recyclebare BloemenboxX, waarmee boeketten op water kunnen worden bezorgd en volgen er labels aan de boeketten als een bewijs van certificering. Verder is ze aangesloten bij het bloemistencollectief FloraNL, waarbij alle aangesloten collega-bloemisten de intentie hebben zich duurzaam te certificeren. Meer dan vijftig procent in Nederland wordt inmiddels door een duurzame, gecertificeerde bloemist geleverd.

Meer informatie