Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Gouden status voor BloemenInterieur

Gepubliceerd op: 26 november 2021

BloemenInterieur in Raamsdonksveer is gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Waar mogelijk hebben bloembinders en eigenaren Frederik Nouwens en Marianne van Zanten de winkel, de bedrijfsvoering en het assortiment bloemen en planten verduurzaamd. Sinds november draagt BloemenInterieur de officiële gouden status van de Barometer Duurzame Bloemist; het hoogst haalbare in de bloemisterij.

Belang van certificeren

“Wij vinden het belangrijk aandacht te hebben voor het milieu, voor nu en later. Niet alles wat groeit en bloeit is automatisch natuurvriendelijk. Bovendien is het van belang dat we beter nadenken over wat we kopen en weggooien”, stellen de ondernemers met een bezorggebied in de gemeente Altena, Oosterhout, Geertruidenberg en delen van de gemeente Waalwijk, Breda en Drimmelen.

Nouwens vindt een toelichting op de prijs belangrijk. “Mensen beseffen niet altijd wat de reden kan zijn van duur of goedkoop. “Duur heeft misschien een betere kwaliteit, maar vaak betekent duur ook meer milieubelasting. De vraag is wie uiteindelijk de prijs betaalt als we geen rekening met het milieu houden. Wij kopen in ieder geval centraal in, wat goedkoper en schoner is dan wanneer we met een bestelwagen naar Aalsmeer rijden.”

Duurzamere bedrijfsvoering

Het duo let erop dat producten, diensten en verpakkingen milieubewust, MVO of gerecycled zijn. Voor de certificering is het verplicht de inkoop te verduurzamen. Bij BloemenInterieur is het percentage milieubewustere bloemen en planten bijna 65 procent. 15 procent meer dan het vereiste minimum voor het gouden niveau. Keurmerken die duurzame bloemisten inkopen zijn onder meer MPS-A(+), EKO/Biologisch en On the way to PlanetProof.

Andere eisen die zoal gesteld worden, zijn een groene energieleverancier, LED-verlichting, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en een zuinige auto. “Soms vonden we het wel lastig, aangezien je als ondernemer niet overal grip op kunt hebben, maar we hebben de eisen gehaald”, zegt Van Zanten.

Het team van BloemenInterieur kan voor elke doelgroep en prijsklasse iets maken. Maar ook bedrijven die willen verduurzamen kunnen bij ons inkopen. Nouwens: “Via het bloemistencollectief FloraNL kan landelijk worden geleverd. Waarbij we met elkaar op weg naar duurzaam zijn.”